Home

Book now

2
Adults
0
Children

Change / Cancel reservation »

Hoteli

Historia

Hotel Mediteran Ulqin : Pjesë e historisë së Ulqinit, Malit te Zi

 

Hoteli Mediteran Ulqin paraqet një dëshmi të gjallë mbi kulturën zhvillimin e turizmit në qytetin bregdetar të Ulqinit, objekt hotelier i cili gjatë gjithë vitit qendron sinonim i mikëpritjes ulqinake.

Në vitin 1964, hoteli Mediteran hapi dyert për të mirëpritur mysafirët nga Evropa dhe Ballkani, të cilët udhëtonin në ish-Jugosllavinë, e cila po shënonte kulmin si destinacion i mirëfilltë turistik.

Sot, hotel Mediteran Ulqin njihet për komfortin, mikëpritjen, lokacionin si dhe për të filozofinë e punës largë-pamëse.

Në vitin 2005 Hotel Mediteran privatizohet nga kompanija amerikane BMG d.o.o., me projekt të qartë për rizhvillimin e pronës në një nivel të parë turistik. Para blerjes nga kompanija Becovic Holdings, prona ka qenë në pronësi të Rivierës së Ulqinit.

Rajoni bregdetar i Malit të Zi, me theks të vecantë në Ulqin, pritet të jetë destinacioni turistik nr.1 në zhvillim dhe rritje në dekadën e ardhshme, sipas WTTC.